förlåt!

Ursäkta att det blir så långa inlägg! Det är så mkt att berätta :) jag får helt enkelt skriva oftare och kortare!

Ha de gött!

Helgen började superbra och slutade i djup ilska!

Lördagen var helt kanon och innehöll turistrunda och två olika julmarknader, en tysk och en svenska(vad hände med Bellman?honom såg vi inte till) Jag hade sovit hemma hos Sandra från fredagen och lördagsmorgonen började i ett relativt lugnt tempo med en aning för många snozanden och slutade i att vi sprang till tåget och inte alltför otippat missade vi givetvis tåget med 2min! lite lagom irriternde när nästa går en halvtimme senare och man ska in till London och vill hinna med så mkt som möjligt ,men vi gjorde de bästa av situtionen och tog lite kort och käkade upp halva vår medhavde matsäck, eller jag gjorde det iaf. Vi tyckte vi var smarta dagen innan när vi gick till Sainsbyr's och handlade på oss ett lite matföråd som skulle räcka för dagen tänkte vi så att vi inte skulle behöva slösa så mkt pengar på mat. Det var definitivt en bra tanke om bara inte alla mysiga cafeer och julmarknadsstån hade korsat vår väg! Vi slösade mycket pengar på mat ändå kan man väl konstatera. Äntligen framme i London begav vi oss i riktning mot Buckingham palace för att möta upp med Sandra E och My och givetvis för att kika på vaktavbytet runt slottet. Det var ett stort ståhej med vakter och poliser, jag måste faktiskt erkänna att jag inte var så himla imponerad, jag hade nog allderles för höga förväntninar. Sen kan de ju ha med att göra att jag typ inte såg någonting pga allt folk!
Julmarknaderna var superkul däremot och sällskapet kan man inte heller klaga på, supergoa människor hela bunten! PÅ den svenska marknaden blev man helt till sig bara av att se alla svenska delikatesser! Det känndes precis sm hemma när man strosade omkrig där. Vi tog en liten snabb runda på stan efter marknaden för vi hade lite tid över innan jag och sandra var tvungna att åka hem igen för Biba behövde barnvakt så jag skulle vara hemma till 19 hade vi sagt. Något var fel med tåget hem så vi var lite ute i sista minuten men vi tog oss hem iaf, lite sena men de gjorde ingenting för Biba och Will var ännu senare! som vanligt:)


Helgens andra dag var planen att vi skulle spla vår första fotbollsmatch för Wycombe Wonders. Det började helt i sin ordning med att jag och Sandra tryckte i oss en rejäl frukost, sen blev vi upplockade av Tasha(en i laget.) Ingen verkar lita på vår förmåga att hitta här, de gör förmodligen rätt i att inte ge oss alltför mkt ansvar på den biten, vi har ju inte vair så värst framgångsrika med väghittandet så här långt...!
Framme vid matchplanen kunde vi konstatera att vad vi skulle spela på knappast kunde beskrivas som en gräsplan, snarare en gytjehög! Både jag och sandra var ritkitgt glada och taggade innan match och såg fram emot att lira lite boll igen. Det började riktigt bra för min del och ja tyckte absolut jag spelade över förväntan med tanke på att det var nytt lag, första matchen och att jag är väldigt otränad! I halvlek ledde vi med 3-0, varav jag gjort två( :D) och ett ass, så ja kände mig rätt nöjd och hade väl förväntat mig att få höra några positiva ord och kanske en klapp på axeln, men icke! Det första tränaren gör är att peka på mig med båda händerna och börja skälla ut mig efter noter! Det var helt sjukt vad mycket jag hade gjort fel enligt honom! Tydligen var ALLT plus lite till fel!! Att jag gjort två mål (snygga dessutom!) kommenterade han med : Visst, du har gjort två mål, men kan du göra två till (sen en axelryckning) Han skällde ut flera andra i laget också! Grejen var att vi ledde med 3-0 i halvlek och det enda han gjorde var att tala om för varje spelare hur dåliga de var och vilka fel de hade gjort! Snacka om pushning!!Jag var så jävla förbannad inför andra halvlek så jag kunde inte koncentrera mig för fem öre!Så fort jaf kom i närheten av straffområdet var jag tydlligen för offensiv och han skrek sig hes för att jag skulle backa hem och stå vid mittcirkeln och glo typ, även fast halva deras lag var nere i sitt eget straffområde. Jag spelade innermitt som vanligt men det känndes som en helt främmande position. Det andra laget var inte speciellt bra utan backade dem och grötade ihop sig hela tiden men ändå var jag tvungen att stanna hemma i knät på backarna, han motiverade det efter matchen med att vi nästa vecka skulle möta ett lag som var väldigt starka på kontringar! Jag bara undrar, men vad tusan spelade det för roll den här matchen!? Efter matchen passade han på att klaga lite till på mig och ta upp ännu mer fel han tyckte jag gjort, jag vet inte vad han håller på med men försöker han värva nya spelare så har han misslyckats in i det grövsta! Never again att jag spelar en match med honom på kanten!
Usch asså jag har inte varit så jäkla förbannad en enda gång sen vi kom hit, det här tog verkligen priset och jag menar inte att jag inte gjorde några fel, för det gjorde jag men jag var fasen en av de bättre i det här laget. Jag vet att jag är ganksa dålig på att ta negativ kritik men det här var bara så sjukt orättvist! Det krävdes att jag och sandra ställde oss och bakade bröd efter att vi hade käkat mat lite hemma hos mig för att jag skulle lugna ner mig en smula igen! Men idag när jag tänker på allt han sa igår så kryper det fortfarande i kroppen! Ne, tack och adjö asså, han gick precis mista om två spelare som skulle kunnat ha tillföra en hel del till det här laget!
Vi ska åka på träningen imorgon iaf bara för att säga att vi inte kommer tillbaka!
Ska börja kika om det finns något annat lag i närheten för jag vill fortfarande spela fotboll och hålla igång med iaf en träning/vecka. 

Imorgon ska jag och Sandra besöka Bbblan och skriva ut lappar som säger att en supergo au pair söker ny familj, gärna i Beaconsfield, jag är säker på att vi kommer hitta någon!

Nu blir det Ullared som godnatt saga!

Ha de bäst!
puss och kram

Dagen

London är nice! Det blev ett nytt besök i london idag också, med sandra. Jag fick skjuts av Biba till Clapham för hon skulle hälsa på sin syrra där, clapham ligger i utkanten av london så det blev till att lära sig hur bussar och tunnelbanesystemet fungerar idag. Jag och sandra hade bestämt att vi skulle mötas på Waterloo station för jag hade hittat en garnbutik i Waterloo som verkad vara värt ett besök. Otroligt nog kom vi båda två till stationen välbehållna och utan att ha åkt fel en enda gång, jag kan tacka alla hjälpsamma och trevliga engelsmän för att jag hittade dit! Engleska människor är ett ett trevligt folk! Jag satt brevid en jättegullig dam på första bussen som hjälpte mig att hitta vägen till rätt station. Hon var supertrevlig och visade mig massa bra butiker, bla en bra julklappsshop. Vi pratade på om musikaler, väder och liver i allmänhet, jättekul och ett bra sätt att öva engelska på!
I garnbutiken fanns massa goa garner, ja ville köpa hur mycket som helst men ja nöjde mig med två nystan och en ryanål. jag köpte ett färgat nystan som ja ska göra en åremössa av och ett vitt nystan som jag också ska sticka en mössa av tänkte jag, har inte bestämt riktigt hur jag vill att den ska se ut än förutom att jag ska försöka mig på att virka en blomma och ha på sidan, ja får se om ja lyckas utan mormors hjälp, blir nog svårt men ja ska göra ett försök! mmm de är så mysigt att sticka!!. Måste lära sandra också så att vi kan sitta inne och ha syjuntor när det det börjar bli kallt och rått ute:).
Väl hemma igen var jag så trött så jag sov en timme innan resten av familjen kom hem och jag började jobba, det var en välbehövlig timmes sömn! Nu ikäll har jag suttit barnvakt och passat på att slipa lite på en stol jag har på rummet som ja tänkte måla vit, den var mörkbrun från början. Lite dystert med en så mörk färg tyckte jag, det kommer nog bli bra, kommer verkligen passa bättre i rummet iaf! Det är kul att ha lite grejer på gång att göra, lite småprojekt sådär är aldrig fel.

Nu blir det bonde söker fru de närmsta 44 minutrarna

ha det fint!
puss och kram

lOndon!



Harrods!



Vi hann ta några bilder innan vi blev tillsagda att man inte fick ta kort på varorna iaf:) plus att de kallade oss Madame!



Sandra och jag på Harrods.



Hyde Park.



Japp vi är riktiga turister! :) En dag i London dår alldreles för fort! här är vi redan på väg tillbaka.Man hinner aldrig så mkt som man hade tänkte sig från början! Om det är någon som funderar på att kankse komma och hälsa på, GÖR det! London är en kanonstad! och jag skulle bli asglad över lite besök och få se lite kända ansikten:)

Dagen avslutades med sushi, en ny favorit för min del!

Update!

okej, vad har hänt sen sist? jo jag och sandra var och tränade fotboll med wycombe wonders, det gick helt ok. Det var ruskigt jobbigt, det känndes i benen dagen efter kan jag lova. Vi skulle egentligen ha spelat match på söndagen sen men den blev inställd pga av dålig väderprognos dagen innan men när det väl blev söndag visade det sig vara helt prefekt väder med sol och knappt någon vind alls, men men så kan de vara iblend. träning ikväll igen och sen match på söndag iaf:)

På ondsagen förra veckan hade jag en smärre släng av hemlängtan blandat med känslor av att inte räcka till och brist på privatliv! Det krånglade med barnen på morgonen, Det var byggjobbare i hela huset och Biba var tvungen att hinna prata med alla innan och göra upp med pengar och hur hon ville det skulle se ut osv innan hon var tvungen att åka iväg med barnen till skolan. Allt var bara så stressigt och jag och barnen hade inte ett enda rum att vara i efter frukosten för det var så bösigt överallt och män i vrenda rum! Så det slutade med att jag och barne  grät, dock sprang barnen runt och drog i Biba, det gjorde inte jag. Det gjorde att Biba fick ännu mindre gjort och blev sur, irreterad och väldigt försenad till skolan. Georgia vägrade låte mig ta på henne kläder uten det var bara mamma som fick göra de och då sa Biba till mig att jag inte fick ge mig så lätt mot en tre åring och att jag borde klara det bättre för att jag är ändå nitton, de orden fick det att rinna över och jag längtade hem som aldrig förr. Jag tror jag lärt mig att jag är ganska dålig på att ta negativ kritik! Men som den gulliga vän Sandra är så kom hon och hämtade mig efter att jag och hon hade slutat så vi tillbringade dagen hos henne st för att komma bort från mitt hus ett tag. På kvällen efter att hon kört hem mig igen ringde hennes huspappa henne och "skällde" ut henne för att hon lämnat huset och åkt och  hämtat mig bara för att jag hade haft en tuff morgon, han sa att jag var en stor tjej nu och fick klara mig själv! Helt stört för hon var ändå ledig så hon kunde göra va sjutton hon ville. Nu är det iaf klart att hon ska byta familj iaf, vi ska bara hitta någon först:)

Det blev en riktig kanonhelg den här helgen, inte riktigt som vi hade planerat den från början men väldigt bra ändå. Tanken var att jag och sandra skulle ha tagit en riktigt långpromenad runt chesham och sen färga håret på kvällen och bara ligga och dega framför en bra film och sedan spelamatch på söndag men de planerna satte vädrets makter stopp för. Det blev ist till att först gå en runda på stan i beaconsfield och köpa träningsväskor, vi tycker båda två att det känns himla tomt att inte släpa runt på en tung träningstrunk dagarna faktiskt. Vi känner inte riktigt igen oss själv utan dom, så nu är det fixat iaf. Sen åkte vi till cheshams badhus och simmade någon timme ungeför innan vi drog hem till sandra och fixdade till en himleskt god middig beståenda av spenatsoppa, ägg och pannkakor med blåbär på, mumma! Sen var det dags för håret att få sig en makeover, det var väldigt välbehövligt! Sandra är nu lite mörkare än förut och jag ljusare, blev himla snyggt:P!
Kvällen tillbringades i väldigt gott sällskap hemma hos Sandra E i seer jordans. Jag och sandra hade vissa problem med att ta oss dit, som flera gånger tidigare de senaste veckorna åkte vi givetvis vilse, men skam den så ger sig så efter tappert letande så hittade vi äntligen fram. Sandra E:s familj är svensk och det var så himla gött att se ett upplyst hus på kvällen, de allra flesta engelsmän verkar vara livrädd för att ha på lamporna på i onödan så de släcker varenda lampa om de inte är i rummet, vilket gör att husen ser helt öde ut från utsidan!det blev ett bra avslut på en bra dagen också!

På söndagen vaknade jag upp hos sandra till tonerna va höga skrikande röster, det lät som kriget var i full gång nere i köket hos famlijen Singer. Både jag och sandra kände att vi helst ville lämna huset så fort som möjligt, det är inte någon direkt vänskaplig atmosfär i det huset. Man känner sig mest i vägen och till besvär. Under den timme vi var i huset innan vi hann göra oss klara och lämna huset hann famligen iaf med att klaga på Sandra tre gånger över saker de tydligen inte var helt nöjda med, även om det var helg och hon var ledig så skulle de ändå  vara där och nödvändigtvis moppsa över någonting så oviktigt som att hon tex glömt ta med alla äggkartonger tillbaka  till den farm familjen köper ägg och kött ifrån! Vi slängde oss nästan iväg med huvudet före, ingen av oss pallade stanna en sekund längre än nödvändigt så vi gick ner till starbucks i chesham och köpte med oss frukost som vi tog med oss till en närliggande park. Det var superfint väder med sol och faktiskt riktigt varmt så vi hade det skitmysigt! På vägen hem igen blev det ett stopp på cafe Nero för lite förmiddagsfika:)
På kvällen blev det pizza på pizzaexpress i beaconsfield med Sandra D och Sandra E. Väl hemma igen visade det sig att jag inte hade några nycklar och familjen var inte hemma så vi åkte hem till Sandra E för kortspel och häng med Sara som precis kommit tillbaka efter en snabb visit i sverige ett par dagar. blev en trevlig afton!

Igår (måndag) var jag ute på en riktig långpromenad, jag hittade ett naturreservat här i närheten som var hur fint som helst så jag strövade omkring där i ett par timmar. Hittade bla. lite fina växer och löv som ja tänkte dekorera mitt rum med, ska lägga upp bilder när det är klart:P de kanske bara blir en enda stor lövhög av de, vi får se...

Idag har jag och Sandra E varit i london och varit väldigt kulturella genom att basöka Harrods! Det var grymt stort och riktigt häftigt! vilka delikatesser det fanns där asså! Vi hann bara med en en liten rundvandring så vi har mycket kvar där att upptäcka men man kan iaf konstatera att det är en riktigt najs byggnad!
köpte årets första julklapp där bla:) Provade på sushi idag också för första gången, det var faktiskt riktigt gott, jag gillade det skarpt!

Nu blir det till att kolla senaste avsnittet av ullared!
fotboll ikväll sen också, de blir till att ladda inför det med lite barnlek och tvättvikning!

ha de bäst!
puss


Kaoset!



Den väggen togs ner igår, Tv:n satt därpå förut.



En till vägg som håller på att tas ner, bakom plastskynket ligger köket.



Japp, dammigt är de.

Nya vänner!

Jag är precis hemkommen från high Wycombe nu, det blev en shoppingtur dit med Sandra( ej davidsson) och Sara. Två andra svenska au pairer som bor precis brevid Jacks skola som jag täffat! De är skitgoa så de blir nog mer häng ihop med dom! Det blev mer shopping idag, inte bra med tanke på att jag håller på och sparar pengar till den 13/12 när Malin och Daniel kommer på besök! Det där med att spara pengar har aldrig varit min starka sida. plus att jag igår hittade ett jättebra gym bara 10 min cykeltur ifrån oss som jag tänkte jag skulle gå med i! Det var ganska billigt också vilket är ett stort plus! men ändå en extra kostnad, och extra utgifter behöver jag inte mer av egentligen men att lägga penger på sin hälsa måste ju ändå vara en bra investering:)

Igår kom det ännu fler byggare hit, samanlagt är de nu fem st här idag. Igår började de slå ner en vägg och idag fortsatte de med nästa, så dagens frukos avnjöts till tonerna av hammarslag, väldigt rofyllt! Jag LÄNGTAR tills de är klara, hoppas det går fort! Nu är de både på övervåningen och undrevåningen och jobbar, det går mig lite på nerverna när man måste gå runt huset för att komma in i köket och sen ut igen för att komma upp till rummet, som just nu är igentejpat. Jag försöker hålla mig hemmifrån så mycket som möjligt när jag inte jobbar dels för att inte vara i vägen men ocks¨å för att få lite lugn och ro.

Jag börjar ändå gilla England mer och mer, november månad är mycket ljusare och lättare än vad den är i sverige , språket blir också bättre och bättre samtidigt som jag känner familjen mycket bättre nu och de går superbra med barnen! Igår var vi på lekplatsen allihop och de var jättekul!Tur att jag och Biba är lika barnsliga båda två:)

Ikväll sen blir det fotboll med Wycombe Wonders damlag, får se hur det blir. Jag och Sandra var och tittade när de spelade match i söndags  och vi var la inte jätteimponerade men vi får se, man kanske är lika stapplig själv nu efter ett uppehåll på två månader. Ska bli kul att sparka lite boll igen iaf! Jag saknade det snabbare än vad vad jag trodde jag skulle göra.

Sandra har förresten varit på en intevju hos en annan familj som iaf jag tyckte verkade supertrevliga, men hon själv var inte lika positiv. Vi får se hur det blir, jag hoppas iaf att hon byter och tar den här familjen ist! Det kan knappast bli värre iaf! Plus att de bor ganska nära oss, typ bara 10 min på cykel emellan!

Take care!
Hanna

skrik, skratt och tårar

Idag har varit en bra dag! började med att jag följde med när vi lämnade av de två äldsta barnen i skolan för jag, poppy och Biba tänkte åka vidare till ett köpcenter efter, hon behövde kolla gardiner och lite andra husgrejer, jag åkte mest med som smakråd och för att det är kul att komma ut lite och se sig om lite. Det började dock lite problematiskt. Vi var nämligen ganska sena iväg från huset så både Jack och Georgia blev sena till skolan, vilket iofs inte är så himla ovanligt men idag så gjorde Biba en rövare och parkerade närmare skolan än vad man får och framför en husutfart. När Biba slängt sig ur bilen och småspungit iväg med Jack i en stadigt grepp kom husets lite småbittra tant ut och knackde på rutan och sa att vi var tvungna att flytta på oss för hon väntade på en pianoleverans, ja bad om ursäkt och sa att Biba snart skulle vara tillbaka. När Biba kom tillbaka hoppade tanten på henne och skällde ut henne, Biba blev rasande men bad om ursäkt och hoppade in i bilen, väl inne kokade dock ilskan över och hon vevade ner rutan och tryckte tutan i bott och sa inte allt för fina ord till tanten, hon var rätt vass på att skrika hon också så man kan nog säga att det var ett ganska jämnt gräl! Sen åkte vi iväg med en rivstart till Georgias dagis. Biba blev och kände att hon kanske inte hade varit särskilt rättvis så vi kom fram till att de kanske var bäst att åka tillbaka till tantens hus och be om ursäkt, så vi åkte tillbaka, ställde oss på samma plats som innan och Biba gick in för att be om ursäkt. Hon kom tillbaka till bilen gråtandes och förklarde att hon hade stått där inne och sagt förlåt och sedan hade bara tårarna börjat rinna och hon hade fått världens känslosvall, hon sa att det såg ut som om tanten undrat va tusan hon gick på för tabletter! ganska intressant mogron ver det iaf och sen åkte vi iväg för att shoppa. de var en av de bästa inredningsbutikerna jag varit i! Blev otroligt sugen på att ha eget hus nu!

Jag satt barnvakt i eftermiddags och vi hade superkul, vi byggde en jättemysig kojja som vi picknickade och lekte i, de var jättemysigt, barnen är helt undrebara när det inte är godis eller tv med i bilden för då blir det alltid bråk och tårar men idag hade vi en jättemysig eftermiddag så de känns bra. Känns att barnen har vant sig mycket mer vid att ha mig i huset nu också, samtidigt som vi lärt känna varandra, vilket är jättegött.

Idag ringde vi även en lokal fotbollsklubb som ja ev ska åka och träna med på tisdag. De spelar match på söndag här i närheten så jag och Sandra tänkte gå dit och se hur de verkar:)saknar att spela så de ska bli skitkul! 

Imorgon blir det shoppingresa till High Wycomb med sandra och Kirsty för att fylla på garderoben lite. Det behövs verkligen, men tröttnar rätt snabbt på de få kläder man hade med sig. det är tur att man får lön verje vecka för de är sjukt svårt att inte göra av med alla pengar, men jag ska försöka spara så mycket som möjligt nu fram till den 13/12 när godingarna Daniel och Malin kommer på besök, ser fram emot det!!

ha de fint!
god natt.

Mina barn!

Poppy 1år, ser otroligt farlig ut!
Poppy som riddare.
Vi var på en bondgård en dag och firade en kompis till Jack som fyllt år, de fick göra pumpalyktor.
Vi var på en bondgård en dag och firade en kompis till jack som fyllt år, de fick göra pumpalyktor.

Jack och Poppy gulligullar lite.
Poppy och Jack i badet, de är ju bara för söta!

Georgia, 3år
Georgia i badet!

Sandra hjälper till med bathtime
Sandra hjälper till med bathtime

jag och Poppy

jag och Poppy:)

lite av varje

i söndags var vi på ikea i Wembely på köttebullemiddag ihop med en del andra svenska au pairer vilket var jättetrevligt, det var kul att jämföra lite familjer, arbetsuppgifter och se hur de andra har det, alla verkade bo mer eller mindre centralt i london så det är bara jag och sandra som håller oss här ute på vishan. Inte för att jag har nåt att bo i en lite mindre stad, jag gillar det och det går tåg in till London var tionde minut och det tar bara 30min att ta sig in så det är lugnt! Måste bara hittat något kort eller nånting som gör att de blir billigare att åka, just nu betalar vi £12 (ca150kr) tur och retur, känns lite dyrt! men Will,pappan i huset pratade om något kort vi skulle kolla upp så det ska nog lösa sig.

Igår jobbade jag 7.15-9  och sen 15.30-18.30 ungefär, på morgonen var barnen hopplösa så det var lite jobbigt,  det var rätt skönt när de äntligen kom iväg till skolan. Det tar ett tag för dem att vakna till på morgonen så de är lite smågnälliga och ganska mammiga just då. När de åkt iväg gick jag ut i skogen en sväng för de va så himla gött väder, som en riktig höstdag ska vara, med solsken, ganska varm luft och massa fina färger ute så jag tog min bok under armen och knallade iväg. Vi har ingången till skogen precis på andra sidan gatan, och det är verkligen en ingång man går igenom för att komma dit, första 200m är det höga staket på båda sidor om den smala stig man går på. Det skrämde skiten ur mig första gången jag gick igenom där, det är mörk, tyst och man har ingenstans att ta vägen om man skulle behöva fly! Efter "tunneln" ser det ut som vanlig skog igen och jag hittade en jättebra sittplats under ett träd i solen brevid ett stort gärde där jag slog mig ner, tror jag satt där en timme och läste. Läser "om jag kunde drömma av Stephnie Meyer(första twilight boken, jättebra!) Sen ringde Kirsty, min granne och undrade vart jag var, hon var ute med sin hund i skogen så vi skulle mötas sa vi, slutade med att vi båda gick vilse! Vi hittade båda hem sen igen iaf fast utan att ha hittat varandra. Vi bestämde oss för att käka lunch på stan. blev en smaskig avocadosallad med kyckling.

Efter jag jobbat klart igår kväll gick jag över till Kirsty för hon bor bara två hus ifrån oss, hon är från Irland och är också här som au pair, hon satt barnvakt igår så jag agerade sällskap. Vi fixade lite mat, öppnade en flaska vin och spelade mariocart och singstar hela kvällen, det utgjorde ett bra avslut på en bra dag!

Idag vaknade jag med en ännu värre fökylning än den jag dragits med de senaste dagarna så det har blivit en ganska lugn dag idag, har bla kollat på ullared:) haha lite skönt program eller!

Nu kommer barnen hem från skolan vilken minut som helst så ska ner å börja med lite mellanmålet tänkte jag.

ha de fint!


RSS 2.0